• Nieuws
  • Kramp doneert aan het programma Oxfam Novib "Sowing Diversity = Harvesting Security".

Kramp doneert aan het programma Oxfam Novib "Sowing Diversity = Harvesting Security".

Kramp doneert aan het programma Oxfam Novib "Sowing Diversity = Harvesting Security".

70 jaar Kramp vieren met een donatie aan Oxfam Novib Sowing Diversity = Harvesting Security

Op 17 september bestond Kramp 70 jaar. We zijn trots op alle opmerkelijke successen die we als familie hebben behaald. Helaas kunnen niet alle landbouwgemeenschappen hetzelfde zeggen. 

Kramp wilt u in staat stellen om vooruit te komen. We motiveren onze medewerkers en partners in om te groeien, maar we zoeken ook naar mogelijkheden om de landbouwgemeenschap te ondersteunen bij de overgang naar duurzame landbouw. Een gemeenschap met landbouwers die in een betere positie verkeren en in staat zijn hun bedrijf in eigen handen te nemen, zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen genieten. 

Kramp en NPM Capital doneren 9.000 euro aan het Oxfam Novib Sowing Diversity = Harvesting Security programma.

Gedrurende de feestelijkheden van ons 70-jarig bestaan konden medewerkers deelnemen aan een wedstrijd om geld in te zamelen om te doneren. We zijn er trots op dat meer dan 300 medewerkers hebben deelgenomen aan deze uitdaging. Daarom zal Kramp 6000 euro doneren aan het Oxfam Novib Sowing Diversity = Harvesting Security programma. Onze investeringspartner NPM Capital sluit zich hierbij aan met een donatie van 3000 euro. 

Over het Oxfam Novib Sowing Diversity = Harvesting Security programma

Het Oxfam Novib Sowing Diversity = Harvesting Security project ondersteunt inheemse volkeren en kleine landbouwers om toegang te krijgen tot zaden van goede kwaliteit die voedsel- en voedingszekerheid voor hun gemeenschap garanderen, en deze te ontwikkelen en te gebruiken. Hiervoor gebruikt het programma de Farmer Field School-methodologie, een bottom-up groepsproces waarbij het klaslokaal het veld is. Het combineert de kennis van landbouwers en wetenschappelijke kennis om te zorgen voor veerkracht tegen de klimaatcrisis. SD=HS werkt samen met partners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en ondersteunt landbouwers bij het ontwikkelen van hun eigen zaadvariëteiten, het commercialiseren ervan en het verwezenlijken van landbouwrechten. 

Community Seed Banks zijn een belangrijk onderdeel van het SD=HS werk, eenmaal opgericht vervullen ze vele functies: productie van zaden, behoud van lokale rassen, maar ook ruimtes voor capaciteitsopbouw en ondersteuning bij het verzamelen, opbouwen en delen van kennis en informatie. Zoals een Zambiaanse partner het verwoordde: "Community Seed Banks als centra voor excellente boeren". Ze komen centraal te staan in de gemeenschap, zoals het hoort. Zodra ze eigendom zijn van de gemeenschap, is de kans groter dat ze duurzaam zijn. Community Seed Banks zijn een realiteit in alle landen waar SD=HS wordt uitgevoerd, het programma verbindt kaderleden die dichtbij zijn en stimuleert de oprichting van Community Seed Bank netwerken.

Specifiek project dat Kramp & NPM zullen ondersteunen

Als de Community Seed Banks eenmaal gebouwd zijn, blijven er nog enkele uitdagingen over, zoals toegang tot elektriciteit, ventilatiesysteem, constructies voor zaadopslag en dergelijke. Onze donatie zal worden besteed aan het ondersteunen van deze bestaande gemeenschappen met zonnepanelen, zodat ze niet langer afhankelijk zijn van het elektriciteitsnetwerk en apparatuur om de distributieactiviteiten te verbeteren. 

Lees hier meer over het Oxfam Novib SD=HS programma: Sowing Diversity = Harvesting Security - Seeds Programme | SD=HS (sdhsprogram.org)