• Nieuws
  • Kramp steunt ontmijningsacties in Oekraïne om onze landbouwgemeenschap meer weerbaar te maken

Kramp steunt ontmijningsacties in Oekraïne om onze landbouwgemeenschap meer weerbaar te maken

Kramp steunt ontmijningsacties in Oekraïne om onze landbouwgemeenschap meer weerbaar te maken

De oorlog in Oekraïne heeft nog steeds dagelijkse gevolgen voor miljoenen mensen. Onze gedachten en steun gaan uit naar degenen die een veilig onderkomen zoeken. Onze prioriteit blijft de veiligheid van onze mensen in Oekraïne. 

Omdat we ons sterk verbonden voelen met de agrarische gemeenschap in Europa, willen we landbouwgemeenschappen ondersteunen, om hen te helpen om hun bedrijf in handen te nemen zodat toekomstige generaties ervan kunnen genieten. 

Daarom heeft Kramp besloten om de ontmijning van de landbouwgebieden in Oekraïne te ondersteunen door het leveren van de benodigde producten aan de noodhulpdiensten van Oekraïne.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne bevinden er zich mijnen in de landbouwgebieden ter bescherming tegen de bezetter. Dit heeft uiteraard gevolgen gehad voor de landbouwproductie, aangezien het gebruik van landbouwvoertuigen in de velden en op de paden en wegen op het platteland een activiteit met een hoog risico is geworden.

De State emergency services of Ukrain (SES) is een overheidsorganisatie die actief op zoek is naar internationale fondsen om Oekraïne te helpen de oorlog te boven te komen. SES heeft een lijst verstrekt met producten die zij nodig hebben voor het ontmijnen van de landbouwvelden. Het Kramp-team in Oekraïne heeft de artikelen geselecteerd die Kramp kon leveren. Alle artikelen zijn overgedragen aan de officiële autoriteiten en gaat naar specifieke veldeenheden. De geleverde artikelen bestaan uit 80 boormachines, 80 hoekzagen en 80 kettingzagen ter waarde van in totaal ruim € 57.000,-.

Door het verstrekken van het gereedschap willen we helpen de velden toegankelijk te maken, het werk in de landbouw weer veilig te maken en de productie van voedsel, waaraan grote behoefte bestaat, te ondersteunen. Hartelijk dank aan het Oekraïense team dat dit mogelijk heeft gemaakt.