9 tips til at vælge det perfekte firmatøj

Redaktionsteamet|6 minutter

Det rigtige firmatøj får ikke kun dine medarbejdere til at se mere præsentable ud, men det giver dem også mulighed for at arbejde mere sikkert. Arbejdstøj fås i alle stilarter og størrelser. Men hvordan ved du, hvilket tøj der passer bedst til din virksomhed? Lad os hjælpe dig med disse enkle tips. 


Tip 1 – firmatøjets funktion 

Hvad er kravet til tøj i din branche? Skal tøjet være funktionelt? Smart? Eller begge dele? 

Arbejdstøj, der er funktionelt, skal altid passe ordentligt og ikke begrænse bevægelsesfriheden. For eksempel bukser med ekstra lommer og forstærkede knæ. Smart tøj skal naturligvis se godt ud og være tilpasset det image, du gerne vil have som virksomhed. Men tag også højde for vejrforhold og de temperaturer, du arbejder i både indendørs og udendørs. 

Den funktion, arbejdstøjet skal have, kan også variere inden for den samme organisation. Derfor er det vigtigt at tilbyde en række forskellige stilarter og tøjstørrelser. I de fleste tilfælde vil der også være forskelle i mandlige og kvindelige medarbejderes krav til tøjet. 


Tip 2 – Miljø & faktorer 

Under hvilke arbejdsforhold skal tøjet bruges? Forskellige miljøer stiller forskellige krav til sikkerhed. 

Arbejdstøjets kvalitet er vigtig. Det er især tilfældet for arbejdstøj til intensivt brug. Tag for eksempel et maskintungt miljø. Her kræves der ordentlige arbejdssko, som opfylder de europæiske sikkerhedsstandarder. Et andet eksempel er reflekterende beklædning, der gør bæreren mere synlig i trafikken, eller svejseoveralls, briller og hjelme designet til at beskytte kropsdele, som kan blive beskadiget ved visse former for arbejde. 


Tip 3 - Holdbarhed 

Arbejdstøjets kvalitet er vigtig. Det gælder særligt arbejdstøj til intensivt brug.  

Arbejdstøjets kvalitet spiller en større rolle for en tekniker, der bærer sit arbejdstøj dag ud og dag ind, end det gør for en kontorarbejder, som bærer en arbejdsuniform på en messe tre gange om året. Når du køber arbejdstøj til intensivt brug, skal du tænke nøje over holdbarhedskravene til tøjet. Mens kvalitetsarbejdstøj måske koster lidt mere til at starte med, er det pengene værd, når det holder lidt længere. 


Tip 4 – Branding 

Firmatøj er kun firmatøj, når dit logo står på det. 

Arbejdstøj er ofte et væsentligt visitkort for en virksomhed. Undersøg mulighederne for tryk eller broderi på arbejdstøjet. Det kan også være nyttigt at undersøge, om det firma, du bestiller tøjet fra, kan lave tryk eller broderiet for dig. På den måde er arbejdstøjet skræddersyet til din virksomhed og giver kunderne et godt indtryk. 


Tip 5 – Tjek farverne 

Logoer er ikke det eneste vigtige aspekt af tøjet. Arbejdstøj er ofte et væsentligt visitkort for en virksomhed. 

Tøjet skal derfor afspejle din identitet og være tilpasset din virksomheds identitet. For at opnå dette skal du være opmærksom på farvesammensætningen. Nogle gange kan du bede om en tøjprøve, så du kan være sikker på, at farverne er rigtige. 


Tip 6 – Tjek leveringstider 

Når en ny medarbejder starter med kort varsel, har de brug for arbejdstøjet hurtigt. 

Du har måske nogle ekstra sæt i skabet, men kan du garantere, at det altid er på lager? Hvor praktisk ville det være, hvis du kunne afgive og modtage en ordre med kort varsel? 


Tip 7 – Involvér kollegaer 

Før du beslutter dig endeligt for, hvilket arbejdstøj du gerne vil have, er det vigtigt at involvere kollegaer i processen. 

De vil ikke alene føle, at de har noget at skulle have sagt, men de får også tøj, som de rent faktisk kan lide. Når du involverer kollegaer, vil det tilmed ofte give dig nogle gode idéer, som du ellers ikke ville have tænkt på. 


Tip 8 – Budgetovervejelser 

Tænk over, hvor meget du gerne vil bruge på arbejdstøj. 

Godt arbejdstøj behøver ikke nødvendigvis at være dyrt. Vær specifik omkring, hvad det er, du gerne vil have ud af tøjet. At betale for ting, der ikke tilfører – eller kun tilfører ringe – værdi, vil være spild. 


Tip 9 – Udforsk alle muligheder 

Investér i fornuftigt basistøj 

Det vil sige arbejdstøj, der er koordineret med hensyn til stil, farve og pasform. Overvej, hvilket basistøj du har brug for. Der er mange muligheder at afveje, når du leder efter de rigtige beklædningsgenstande. 

Eksempler: 

  • T-shirts eller poloer? 
  • Sweatshirts eller polo-sweatshirts? 
  • Knapper eller lynlås? 
  • Jeans eller bukser med lommer? 
  • Kedeldragt eller overalls? 
  • Arbejdsjakke, fleecejakke eller softshelljakke? 
  • Sommertøj, vintertøj eller begge dele? 

 

Foretrækker du personlig rådgivning? 

Vi hjælper dig gerne med at finde det rigtige arbejdstøj. Se vores tøjsortiment, eller kontakt en af vores produktspecialister.

Del artikel
Redaktionsteamet

Denne artikel er skrevet af

Redaktionsteametvidenscenter@kramp.com