Hvilke ting bør du have til dit køretøj?

Kim Kruse, produkt specialist|5 minutter

Ude på vejene kan du se mange biler med specielle fælge, store spoilere og markante kofangere. Men også traktorer og landbrugsmaskiner er lette at ændre. Gadgets, som forbedrer din traktors udseende, men som også giver ekstra sikkerhed og komfort under arbejdet. Hvad er mulighederne? Vi har lavet en top 8 til dig! 


1. Specielle arbejdslygter
En god arbejdsbelysning er afgørende for, at man kan udføre sit arbejde i marken sikkert og korrekt. LED-arbejdslygter til traktorer og andre landbrugskøretøjer kan findes på vores webshop. Ud over sikkerhedsfordelene giver disse arbejdslygtebarer dit køretøj et råt udseende. Sørg for, at du også har et godt rotorblink. I dag er rotorblink med LED-teknologi meget billigere og har meget længere levetid end rotorblink med halogenlys. Man kan vælge mellem roterende eller blinkende lyssignal, og nogle rotorblinklys kan begge dele.

Se vores lygtekataloger

Hvilken LED-lygte passer til min traktor: https://viewer.ipaper.io/Kramp/dk/katalog/lygteguide-2021/

Guide til at finde den rigtige LED-lygte: http://viewer.ipaper.io/Kramp/dk/katalog/kramp-lygtekatalog/


2. Kramp lygte tester
Er der funktionsfejl i dit køretøj eller løse ledninger på din trailer? Med en 7/13 polet lystester kan du teste alle lysfunktioner på dit køretøj. Du kan let teste det fra dit førersæde takket være et 3,5 meter langt kabel. De fleste testere fås til både 7- og 13-polede stik. Denne praktiske gadget bør ikke mangle i din traktor! Se Kramps lystestere i vores webshop.


3. Lufthorn fra Hadley, Hella eller andre mærker
Mange unge landmænd installerer lufthorn på deres traktor: en cool gadget. Derudover øger lufthorn sikkerheden på arbejdspladsen. Lufthornene er meget velegnede som advarselslyd, hvis der er en usikker situation i trafikken eller på arbejdspladsen, men de bruges også som kommunikationsmiddel ved jordarbejde, for eksempel til at give signal om, at en tipvogn er blevet fuldt lastet af en gravemaskine.


4. Brandslukkere
Ikke en gadget, men det er en nødvendighed, at der altid er installeret en brandslukker i din traktorkabine. De kan fås i forskellige størrelser, så der findes en brandslukker til ethvert førerhus. Se Kramps udvalg af brandslukkere her.


5. Bliv set i mørket: magnet lygte
Er maskinen gået i stå, eller har du været udsat for et uheld? De seks magnetlygter, også kendt som advarselsblink, og en genopladelig advarselslampe er en ægte gave i en sådan situation. Hvis du er gået i stå på vejen, skal du bare klikke disse magnetlygter på din traktor eller lægge dem på jorden. De går ikke i stykker, hvis en bil kører over dem. På grund af lyset er du sikker på vejen, og de fungerer også som et nødsignal. De leveres i en praktisk opladertaske. Sørg for altid at have sættet i førerhuset i din traktor sammen med vores LA80001, som fungerer som arbejdslygte og har indbygget en gul advarselsfunktion. 

Et andet must-have er et trådløst lygtesæt, så som LA60025 og LA60035. Sættene er ideelle, hvis lyset på traileren ikke fungerer, eller hvis et kabel går i stykker. Så er magnetlygterne en perfekt midlertidig løsning.  

LA20029 Rotorblink LED med magnet genopladelig er også ideelle, f.eks. bag på en halmvogn da den ikke kræver ledningstilslutning og kan køre op til 6 timer på en opladning. 


6. En nødsituation i mørket: hav altid en lommelygte med
Ud over en brandslukker bør en lommelygte også altid være et fast element i dit førerhus. Et must i enhver situation i mørket. Du kan fx altid risikere at punktere, og en lommelygte er derfor uundværlig, hvis du er meget på farten. Men også hvis du skal udføre en reparation, når det er mørkt. Vi har et bredt udvalg af lommelygter. Fra små til store, med batteri eller genopladelige. Se udvalget af lommelygter her. Kender du  LED-inspektionslampen eller den genopladelige LED-arbejdslampe? Lampen er ideel, hvis du for eksempel skal udføre reparationer i mørket. 


7. Bliv set når du læsser
Vær opmærksom på, at du selv er synlig når du ikke er i maskinen, men for eksempel skal læsse. Ha' derfor altid en sikkerhedsvest med liggende maskinen, så du er synlig hvis du for eksempel skal læsse. Tjek vores udvalg af Hi-viz beklædning.


8. Undgå blinde vinkler med Kramp-kamera-system
Med et Kramp kamera-system kan du se alle blinde vinkler fra din maskine, og derved øge sikkerheden.


Vil du gerne vide mere om de forskellige ting, du altid bør have med i dit køretøj? Så hold øje med Kramp Videnscenter, kontakt vores produktspecialister, eller send os en mail på videnscenter@kramp.com

Del artikel
Kim Kruse, produkt specialist

Denne artikel er skrevet af

Kim Kruse, produkt specialistvidenscenter@kramp.com