Vælg dine produkter med fokus på sundhed og sikkerhed: Safety Built In

Redaktionsteamet|5 minutter

Denne artikel er lavet i samarbejde med 3M

Prisen bør ikke være den afgørende faktor når du køber nyt sikkerhedsudstyr. Du skal vælge dine produkter med din sikkerhed som den højeste prioritet. Vi er begejstrede for Safety Built In, der er en ny kampagne fra 3M's globale teknologieksperter. 3M designer, fremstiller og leverer et stort udvalg af produkter til brug i alle brancher med slibemidler, filtre, personlige værnemidler, smøremidler, bånd, mærkning og skiltning, der især er anvendelige i landbrugs-, byggeri- og skov- og havesektoren. 

Her ser vi på, hvilken forskel det gør for din komfort, produktivitet og sikkerhedsniveau, når du vælger mere avancerede produkter i dit daglige arbejde.  


Safety Built In blev lanceret af 3M's afdeling for slibemidler 

Det er relevant, at vi ser på et af de vigtige nye produkter i slibemiddelsortimentet, 3M Cubitron™ II Fiber Disc 982C. Det er en keramisk industriel slibeskive, der blandt andet bruges på vinkelslibere til svejsning, slibning og kantfasning. Dens trekantede slibekorn skaber skarpe spidser og kanter, mens den er i brug, hvilket betyder ensartet slid og konsistens i ydeevnen og et hurtigere snit. Den forbliver også kold og skarp i længere tid, og holder dobbelt så længe som konventionelle keramiske skiver. Det handler om præstation og værdi for pengene, men vi ser også på, hvordan det påvirker medarbejderen. En af 3M's kunder, BiFab, testede 3M Cubitron™ II Fiber Disc 982C i forhold til sine nuværende slibeskiver. Der blev fjernet en 125 mm svejsning på 61 sekunder. Der var ikke behov for sekundær efterbehandling, fordi finishen var langt overlegen. Hånd-arm-vibrationshastigheden blev også massivt reduceret, hvilket er vigtigt for både medarbejderens komfort og sikkerhed på grund af reduceret træthed og produktivitet. Faktisk kunne tidligere slibeskiver kun bruges af en medarbejder maksimalt 2 timer om dagen på grund af vibrationerne. Med 3M Cubitron™ II Fiber Disc 982C var vibrationshastigheden så meget lavere, at en medarbejder kunne få lov til at bruge værktøjet i 5,3 timer om dagen – en 280 % stigning i anvendelse og produktivitet. Under hensyntagen til at alle anvendelser på stedet til konstruktion af en vindmøllepark beregnede BiFab, at brug af denne skive samt Cubitron™ II Cut and Grind Wheels giver et 800 % boost til produktiviteten samt reducerer støj og luftbåren støv.  

Reducering af støv i ethvert miljø reducerer også alle former for sundhedsrisici for medarbejderne – uanset om det er indenfor byggeri, landbrug, skovbrug eller haveservice. Støvindtag kan forårsage kortsigtede skader, såsom hud- og luftvejsproblemer og endda synsforstyrrelser. Der kan opstå langvarige skader i form af astma, lungebetændelse, hud- og lungekræft. Jo mindre støv der produceres, jo bedre beskytter andet personligt beskyttelsesudstyr såsom masker og åndedrætsværn, og jo længere vil det også holde. Den mere støjsvage ydeevne giver også forbedret sikkerhed, komfort og kommunikation. 3M Cubitron™ II Fiber Disc 982C reducerer støj med op til 75 % og op til 6 dB mere støjsvag. 

Hvilket bringer os til høreværn, øjenbeskyttelse og masker og åndedrætsværn. 


Ultimativt høreværn 

Enhver medarbejder, der arbejder i højden på byggepladser eller nede på jorden – bør bruge høreværn, hvis personen udsættes for støjniveau på 80 dB (A). Primært handler det om at beskytte ørerne mod indre skader, men reducering af støjeksponering medfører også reduceret risiko for ulykker, træthed og kommunikationsbrud. Ørepropper er en vigtig form for beskyttelse med mange muligheder. På Kramps webshop er 3M's Ultrafit™-ørepropper tilgængelig. De dæmper ned til 32 decibel, er med ledning, vaskbare, genanvendelige og har en behagelig pasform til de fleste ører. Ørepropper er en anden almindelig anvendt enhed for høreværn, og her har 3M en række produkter, der virkelig gør ledelse og arbejde i støjende miljøer langt mere sikkert og bekvemt. 

Et af disse høreværn er 3M™ PELTOR™. 3M leverer forskellige komfortable og yderst effektive ørepropper, nogle designet specielt til brug sammen med svejsehjelme, men det, der fangede vores øjne – og ører – er udvalget af kommunikationsløsninger hos 3M™ PELTOR™. Ulempen ved god høreværn mod støj fra maskiner er, at der er dårlig kommunikation, hvilket både kan reducere produktiviteten og øge risikoen for ulykker. Samtidig vil fjernelse af dit høreværn i kun 1 % af den tid, du er i et støjende arbejdsmiljø betyde, at du kan få høreskader. Ikke med headset fra PELTOR™. Dette høreværn er ørepropper med indbygget radiokommunikation. Der er endda modeller designet til brug sammen med specifikke visirer og hjelme. 

3M™ PELTOR™ LiteCom er begyndermodellen med 33 dB støjdæmpning, tovejs radiokommunikation på tværs af 8 kanaler og 38 underkanaler, stemmestyret transmission og menusystem med en rækkevidde på op til 3 km, som er vigtigt på en gård eller ved arbejde i skoven. 

Mikrofonen på LiteCom Plus er støjreducerende og vandtæt, og tilbyder endnu flere radiokanaler og en separat lydindgang til tilslutning til andre radioer eller mobiltelefoner. 

 

Kombineret beskyttelse til ansigt, øje, hoved og ører – med indbygget kommunikation 

3M tilbyder et stort udvalg af åndedrætsværn, sikkerhedsbriller, visirer og hjelme. Ønsker du at kombinere alle disse sikkerhedsfunktioner med tovejs radiokommunikation? Det kaldes indbygget sikkerhed. 3M™ Versaflo™-hjelme i M-300-serien er godkendt til brug sammen med 3M™ PELTOR™ LiteCom-headset. Det er fuldt integreret operatørbeskyttelse mod stød, luftbåren støv og sand, alt sammen uden at gå på kompromis med produktivitet eller kommunikation, selv over store afstande. Hvis du fælder træer, klipper hække, svejser stålrammer eller andre typer af job, der er typiske inden for landbrug og byggeri, er dette vel det bedste udstyr, der findes? 

 

Besøg Kramp webshop, der har en lang række 3M produkter, designet til at gøre dit arbejdsmiljø mere sikkert og mere produktivt på én gang. Er du usikker på, hvilke produkter der passer bedst til din særlige situation? Kundechefen hos Kramp vil gerne rådgive dig. Kontakt os i dag. 

Del artikel
Redaktionsteamet

Denne artikel er skrevet af

Redaktionsteametvidenscenter@kramp.com