Kramp Online Szolgáltatás

Európa legnagyobb mezőgazdasági és kiegészítő alkatrész webshopját kínálja ügyfeleinek

A Kramp Online Szolgáltatás segítségével Európa legnagyobb műszaki alkatrész készletéhez kínálhat közvetlen hozzáférést ügyfeleinek. Az Ön webshopja személyre szabható a saját logójával, kapcsolati információival és arculatának színeivel.

A végfelhasználók egyre nagyobb elvárást támasztanak a termékválasztékkal, szállítási határidőkkel és módszerekkel, valamint az ügyfélszolgálattal szemben. A ‚Kramp Online Szolgáltatás‘ kereskedők megfelelhetnek ezen elvárásoknak egy hatékony logisztikai rendszerre és a Kramp professzionális támogatására támaszkodva.

A személyre szabott webshopnak köszönhetően hozzáférést adhat ügyfeleinek, hogy azok roppant egyszerűen, online adhassák le rendeléseiket.

Kínáljon ügyfeleinek közel 500.000 terméket online.

Kínáljon ügyfeleinek közel 500.000 terméket online.

A Kramp személyre szabott webáruházhoz hozzá tudja adni saját cégnevét és logóját. Így ügyfeleinek közvetlen hozzáférést biztosíthat Európa legnagyobb alkatrészkínálatához. További előnyt jelent, hogy az ellenőrzést folyamatosan kézben tarthatja, hiszen a regisztrációt, elszámolást, szállítási módot és egyéb folyamatokat is Ön kezeli.

Az együttmüködés jobb eredményeket hoz

A Kramp segít az indulásnál minden praktikus kérdésben, továbbá átfogó támogatást nyújt az ügyintézéshez és a rendelési folyamathoz, például a szállítási bizonylat digitális formában történő rendelkezésre bocsátásával és a rendelés-visszaigazolások automatikus megküldésével.

Marketingtámogatás

A Kramp Online Szolgáltatás egyik alapkövét képezi a marketingtámogatás. Ehhez hozzátartozik a kampányok készítése ügyfeleinek – emailek küldése (legalább havonta kétszer) és reklámcsíkok aktiválása regisztrált ügyfeleinknek.

KÖZVETLEN SZÁLLÍTÁS – CLICK & DELIVER:
  1. Ügyfele a személyreszabott webshopról online rendel
  2. A termék közvetlenül az ügyfél címére kerül kiszállításra

KÖZVETETT SZÁLLÍTÁS – CLICK & COLLECT:
  1. Ügyfele a személyreszabott webshopról online rendel
  2. Ügyfele  felveszi, az ÖN telephelyére szállított terméket

5 leggyakoribb kérdés

Akárki lehet Kramp Online Service partner?

Bizonyos követelményeknek meg kell felelni ahhoz, ha valaki Kramp Online Szolgáltatás viszonteladó legyen. Lépjen kapcsolatba Kramp kapcsolattartójával vagy vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal itt.

Hogyan fog kinézni a webshop és milyen tartalom fog megjelenni rajta?

A webshop a saját logójával, színeivel és kapcsolattartói adataival lesz ellátva. A tartalom többi eleme pedig a klasszikus Kramp webshop másolata. A végfelhasználó számára az Ön által preferált árak lesznek láthatóak.

Milyen termékválasztékot tudok nyújtani az ügyfeleimnek?

A Kramp Online Service felületén ügyfelének a Kramp teljes termékválasztéka elérhető lesz. Ez azt jelenti, hogy közel 500.000 terék közül tud majd válogatni.

Hogyan regisztrálom ügyfeleimet?

Ügyfelei regisztrálásánál használhatja a nyomtatványt, melyet kapcsolattartója, vagy ügyfélszolgálatunk küld. Ez a pdf nyomtatvány elektronikusan kitölthető, majd kinyomtatható, aláírás után csupán el kell küldje az ügyfélszolgálatunknak. A Kramp ezután létrehoz egy felhasználói fiókot ügyfelének. A sikeres regisztráció után azonnal értesítést kap. A regisztrációs folyamat 2-3 munkanapot vesz igénybe.

Milyen költségekkel jár ez a kereskedő számára?

Kereskedőként a szolgáltatás éves díja 300000 Ft nettó. További regisztrált végfelhasználói díjat számlázunk Önnek, ami havi 1500 Ft nettó egy regisztrált felhasználóra vonatkozóan. A díjakat negyedévente számlázzuk. Lehetőség van a díjak visszafizetésére is (a díjak részleges visszatérítése) – a területi vezetőjétől további információkat szerezhet e lehetőségről.

message_blue_copy.png

Lépjen kapcsolatba még ma csapatunkkal a nyomtatvány kitöltésével!

business_solutions_online.jpg

A Kramp Online Service-hez tartozó GYIK