• Hírek
  • Mit mondanak a munkavédelmi szabványok a munkavédelmi lábbelimről?

Mit mondanak a munkavédelmi szabványok a munkavédelmi lábbelimről?

2020. december 7., hétfő
Mit mondanak a munkavédelmi szabványok a munkavédelmi lábbelimről?

Ha Ön bizonyos szakmában dolgozik, olyan munkavédelmi lábbelit kell vásárolnia, amely megfelel bizonyos biztonsági követelményeknek: gyakran munkavédelmi szempontból, illetve a munkavállaló megfelelő támogatásának érdekében is. A megfelelő munkavédelmi lábbeli megelőzhet bizonyos munkahelyi baleseteket. 

A mezőgazdasági ágazatban dolgozik? Ez esetben gyakran a legmagasabb szintű munkavédelmi követelményeknek megfelelő munkavédelmi lábbelikre van szükség. Előnyben részesülnek az acél orrmerevítővel és talplemezzel ellátott S3 szabványú munkavédelmi lábbelik. Az acél orrmerevítő nagy előnye, hogy jobban elnyeli az ütést, és bár léteznek könnyebb alternatívák is, mint például a kompozit anyagok, továbbra is a perforált acél talplemezek nyújtják a legjobb védelmet a legkeményebb körülmények között. Gondoljon a nehéz traktorok vagy más gépek elleni védelemre, esetleg az állattenyésztési ágazatra.

A munkavédelmi lábbelik betétjei

A nem megfelelő ortotikai elemek használata szintén potenciális kockázatokat hordozhat. Ténylegesen fennáll annak az esélye, hogy a cipő antisztatikus tulajdonságai sérülnek. Ez veszélyes azokra a munkavállalókra nézve, akiknek (statikus) elektromossággal kell dolgozniuk. Ha túl kevés hely jut a lábujjaknak, mert a talp túl sok helyet foglal el, az szintén zavaró tényező lehet. Ezenkívül az ortotikai elemek nem tesznek jót a kopásállóságnak, a nedvesség felszívódásának és kiszellőzésének. Alapvetően elmondható, hogy tanúsítottan biztosítani kell a cipő/talpbetét megfelelő párosítását. Ezért hivatalosan nem is engedélyezett más márkájú lábboltozati alátámasztás elhelyezése a munkavédelmi cipőben, mert az érvényteleníti a tanúsított jelleget. 

De vajon mit jelentenek ezek a követelmények? 

A legfontosabb biztonsági szabványokról igyekszünk rövid áttekintést adni. 

Kép 1: A munkavédelmi lábbelik biztonsági szabványainak áttekintése

További szabványok

A további szabványokkal tökéletesen a munkakörnyezethez alakíthatja munkavédelmi cipőjét.

Kép 2:  A munkavédelmi lábbelik további szabványai

További tippek, hogy még kényelmesebbé tehesse munkavédelmi cipőjét

Fél mérettel nagyobbat vásároljon
Ha nem biztos benne, hogy melyik méretet válassza, vegyen fél mérettel nagyobbat a szokásosnál. A hűvösebb időszakokban, például, viselhet extra vastag zoknit.

Használjon talpbetétet
A talpbetétek alkalmazásával biztosíthatja, hogy cipője még kényelmesebb legyen, és megfelelően illeszkedjen. Például használjon gyapjú talpbetétet a hideg napokon a plusz melegségért. Fontos megjegyezni, hogy a cipők a talpbetétekkel együtt tanúsítottak. Más talpbetét használata esetén a tanúsítvány már nem érvényes.

Szánjon egy kicsivel több időt a megfelelő munkavédelmi zokni kiválasztására
Gyakran kevesebb időt fordítanak a megfelelő munkavédelmi zoknik kiválasztására, pedig egy pár jó minőségű zokni nagy különbséget jelenthet. Például, választhat speciális, gyalogláshoz való zoknit, ami gyorsan szárad, és sok hólyagosodásból fakadó fájdalomtól megkímélhet

Továbbra is kétségei vannak a munkavédelmi lábbelijének megfelelő szabványokkal kapcsolatban, vagy többet szeretne megtudni a munkavédelmi cipőkről? Akkor lépjen kapcsolatba velünk e-mailben, vagy tekintse meg munkavédelmi cipőinketbakancsainkat vagy klumpáinkat a webáruházunkban. 

Mit mondanak a munkavédelmi szabványok a munkavédelmi lábbelimről?