De kussens van een Grammer-stoel moeiteloos vervangen: een eenvoudige gids

Editorial team|4 minuten lezen

Een complete handleiding om de kussens van je Grammer-stoel moeiteloos te vervangen voor een betere rijervaring. In de wereld van het lange-afstandsvrachtvervoer, de landbouw en elk beroep waarbij je vele uren achter het stuur zit, is comfort een belangrijk aspect. Grammer, bekend om zijn ergonomische zitoplossingen, begrijpt de noodzaak van comfort en duurzaamheid maar al te goed.

Ontdek hoe je de kussens van je Grammer-stoel kunt verbeteren voor het ultieme comfort. We leggen je uit hoe je de kussens kunt vervangen en wanneer je een upgrade van je stoel moet overwegen. Ben je een beroepschauffeur of ben je op zoek naar een betere stoel? Dan komt deze handleiding zeker van pas.

Stap voor stap de kussens van je Grammer-stoel vervangen

(1) Schroef (2) Rugkussen (3) Stekker rugkussen (4) Schroef (5) Zitkussen (6) Stekker zitkussen

Stap 1: Draai de schroeven los.

Begin bij de schroeven (1) die het zitkussen van je Grammer-stoel op zijn plaats houden. Deze schroeven houden het rugkussen en de rugsteun op hun plaats.

Stap 2: Ontkoppel de stoelverwarming (indien van toepassing).

Als je stoel uitgerust is met stoelverwarming, trek dan het kussen van de rugsteun (2) voorzichtig naar voren. Hierdoor kun je bij de stekker tussen het kussen van de rugsteun (3) en het verwarmingselement van de stoel. Maak deze stekkerverbinding los om het kussen veilig te kunnen verwijderen.

Stap 3: Verwijder het rugkussen.

Nu de stekkerverbinding los is, kun je het rugkussen (3) uit de stoel halen. Deze stap is essentieel voor toegang tot de kussens om ze te vervangen of onderhouden.

Stap 4: Verwijder de voorste schroeven (geen regeling vooruit/achteruit of zithelling).

Als je Grammer-stoel niet vooruit/achteruit kan worden versteld en de zithelling niet kan worden geregeld, moet je de drie voorste schroeven (4) die het zitkussen op zijn plaats houden, verwijderen. Deze schroeven houden het kussen op zijn plaats en moeten worden verwijderd om het te vervangen.

Stap 5: Verwijder de schroeven aan de zijkant (bij regeling vooruit/achteruit en zithelling).

Bij een stoel die vooruit/achter kan worden versteld en waarvan de zithelling kan worden geregeld, zijn er vier schroeven aan de zijkant van de stoel (4) die het kussen op zijn plaats houden. Schroef deze los om het kussen makkelijk te verwijderen.

Stap 6: Verwijder het zitkussen (indien van toepassing).

Als je Grammer-stoel een afzonderlijk zitkussen heeft (stap 5), kun je het nu verwijderen. Dit is een belangrijke stap in de werkwijze om het kussen te vervangen.

Stap 7: Installatie

De kussens van je Grammer-stoel worden in omgekeerde volgorde geïnstalleerd. Volg bovenstaande stappen in omgekeerde volgorde om het nieuwe zit- en rugkussen goed te bevestigen zodat je stoel het nodige comfort en de gewenste functies biedt. Denk eraan de schroeven voor de kussens aan te draaien met een koppel van 3,5 newtonmeter (Nm) voor optimale bevestiging.

Deze helpen je om de kussens van je Grammer-stoel moeiteloos te vervangen zodat je kunt genieten van een comfortabele rijervaring.

Ontdek meer mogelijkheden voor je Grammer-tractorstoel

Lees zeker ons artikel: [Comfortabel in het veld en fris achter het stuur met deze 3 tips van GRAMMER] voor extra tips over meer comfort op het veld.

Inzicht van de deskundige over het vervangen van de kussens van je Grammer-stoel

We worden alleen experts, over welk onderwerp dan ook, door trial en error of door opleiding. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant. Je kunt ook je Kramp productspecialist spreken of een Kramp dealer bij jou in de buurt zoeken.

Deel op
Editorial team

Dit artikel is geschreven door

Editorial teamknowledgecenter@kramp.com