3 redenen waarom werkhandschoenen belangrijk zijn

Annemiek Dubbe|4 minuten lezen

Een bedrijfsongeval heeft geregeld ernstig handletsel tot gevolg. Scherpe delen van gereedschap veroorzaken snij- en schaafwonden en chemicaliën zorgen regelmatig voor brandwonden. Beknelling tussen een machine en een ander object leidt mogelijk tot nog ernstiger letsel. Zorg er daarom voor dat je veilig werkt om verwondingen aan je handen te voorkomen. Lees hier 3 redenen waarom werkhandschoenen zo belangrijk zijn.


Reden 1: Loop geen snijwonden op 
Werk jij met metaal, glas of andere scherpe materialen? Snijbestendige werkhandschoenen zijn geschikt voor werkzaamheden waarbij het risico op snijwonden groot is. Ze beschermen tegen scherpe delen van het gereedschap waarmee je werkt of tegen de scherpe randen van voorwerpen die gebruikt worden binnen de glas, metaal- en staalindustrie. Deze werkhandschoenen zijn onder te verdelen in standaard, middelzware of hoge snijbestendigheid. Ofwel: klasse A tot en met klasse F. 

Tip: blijf up-to-date. Werk je met verouderde handschoenen of koop je al jaren hetzelfde type? Dan raden wij je aan om te upgraden. De ontwikkelingen op het gebied van werkhandschoenen gaan snel, dus een beter of sterker paar is zo gevonden in onze webshop


Reden 2: Bescherm jezelf tegen chemische middelen 
Werk jij met chemicaliën? Dan is het belangrijk dat je je goed aan de wet- en regelgeving houdt. Het is dan uiteraard ook verplicht om werkhandschoenen te dragen. De juiste chemische werkhandschoenen voorkomen pijnlijke brandwonden bij het werken met chemische stoffen. Houd bij het kiezen van de juiste werkhandhandschoen rekening met de mate van doordringen van schadelijke stoffen door de handschoen. Handschoenen gemaakt van PVC of nitril houden zelfs sterke organische oplosmiddelen tegen. 


Reden 3: Bij elke temperatuur aan de slag 
Werk jij met hoge of juist hele lage temperaturen? Of werk je veel buiten, waar je te maken hebt met kou, regen en andere weersinvloeden? Speciale hittebestendige werkhandschoenen zorgen ervoor dat er gewerkt kan worden bij extreme hitte, waarbij handen worden beschermd tegen stralingswarmte of contactwarmte. Daarnaast zijn er ook werkhandschoenen die juist bestand zijn tegen kou. Deze handschoenen hebben goede thermolagen en beschermen daarom tegen de risico’s van koude temperaturen.   


Interesse?  
Werk jij in de landbouwsector of maakindustrie? Dan zijn werkhandschoenen, speciaal ontworpen voor jouw werkzaamheden, een must. Naast het voorkomen van ernstig letsel, kunnen ze tevens je werk vereenvoudigen. 

Bekijk het werkhandschoenenassortiment op onze webshop! Wil je meer weten over de verschillende typen werkhandschoenen? Houd dan het Kramp Kenniscentrum in de gaten, neem contact op met onze productspecialisten of met ons via knowledgecenter@kramp.com.

Deel op
Annemiek Dubbe

Dit artikel is geschreven door

Annemiek Dubbeknowledgecenter@kramp.com