Hoe wordt de kwaliteit van de bosmaaier gereedschap van Kramp bepaald?

Editorial team|3 minuten lezen

Als ervaren groothandelaar van bosmaaierbladen hebben we samen met onze huidige leverancier een assortiment bosmaaierbladen ontwikkeld dat voldoet aan een hogere kwaliteitsstandaard. Deze bosmaaierbladen zijn verkrijgbaar sinds mei 2022. We hebben afspraken gemaakt met onze huidige leverancier om deze kwaliteit te kunnen waarborgen. Maar hoe wordt deze kwaliteit bepaald?

Optimale hardheid en balans

De kwaliteit bij bosmaaierbladen is van belang om veiligheid te kunnen garanderen met daarnaast een lange levensduur én een optimaal maairesultaat. Hierbij dient er rekening gehouden te worden met de juiste hardheid en een optimale balans. Waarom is de juiste hardheid essentieel? Dit heeft vooral te maken met het feit dat wanneer het gebruikte staal te hard is, het sneller breekt bij het raken van een obstakel. Anderzijds; is het materiaal te zacht dan zal het blad buigen. 

Wanneer een bosmaaierblad niet in balans is, is de kans erg groot dat tijdens het gebruik een ongewenste vibratie optreedt. Dit is zowel nadelig voor de levensduur van de machine als voor de gebruiker. De juiste hardheid speelt ook hierbij een rol. Een gebogen blad of een blad waar een deel van is afgebroken, zal niet goed in balans zijn.

Toepassingen van verschillende bosmaaier- snijgarnituren

Voor verschillende bosmaaier- werkzaamheden zijn verschillende snijgarnituren toepasbaar. Maar wanneer dien je welke te gebruiken? 

Maaikoppen met maaidraad 

Deze koppen gebruikt voor het maaien van gras. Ze zijn ideaal voor het trimmen van gazonranden, het maaien langs obstakels en het verwijderen van onkruid. 

2-tands mes (voor de “lichtere” bosmaaier) 

Dit vaste mes wordt gebruikt op de lichtere bosmaaiers voor het maaien van taai, droog gras en “stengel-achtige” grassen en planten. 

3-tands mes  

Ook dit mes is geschikt voor het maaien van taai, droog gras en stengels. Doordat dit mes veelal toegepast wordt op de zwaardere en professionelere bosmaaiers, kan hier ook zwaarder maaiwerk mee uitgevoerd worden zoals licht struikgewas en dergelijke. Denk bijvoorbeeld aan braamstruiken en jonge uitlopers 

Haksel/mulch-mes 

Het haksel- of mulch- mes kan gebruikt worden voor het uitdunnen of verwijderen van taai struikgewas en hagen. De vorm van dit blad zorgt voor een mulch effect, waarbij het gemaaide materiaal wordt versnipperd. 

Zaagblad 

Het zaagblad wordt gebruikt voor het maaien/afzagen van dicht struikgewas en dunne stammen. 

Een overzicht van alle nieuwe bosmaaierbladen van het Kramp Private Label vind je hier

Heb je nog vragen?

Hebben wij je verder kunnen helpen of heb je nog vragen over de toepassingen van verschillende bosmaaier- snijgarnituren? Neem dan contact op met onze productspecialisten, zoek een Kramp-dealer bij jou in de buurt of neem contact met ons op via knowledgecenter@kramp.com 

Deel op
Editorial team

Dit artikel is geschreven door

Editorial teamknowledgecenter@kramp.com