• Nieuws
  • Kramp steunt ontmijningsacties in Oekraïne om onze boerengemeenschappen weerbaarder te maken

Kramp steunt ontmijningsacties in Oekraïne om onze boerengemeenschappen weerbaarder te maken

Kramp steunt ontmijningsacties in Oekraïne om onze boerengemeenschappen weerbaarder te maken

De oorlog in Oekraïne heeft nog steeds dagelijks gevolgen voor miljoenen mensen. Onze gedachten en steun gaan uit naar degenen die een veilig heenkomen zoeken.  Onze prioriteit blijft de veiligheid van onze mensen in Oekraïne. Omdat we ons sterk verbonden voelen met de agrarische gemeenschap in Europa, willen we boerengemeenschappen ondersteunen, om hen te helpen. 

Kramp heeft besloten om de ontmijning van de landbouwgebieden in Oekraïne te ondersteunen, door het leveren van benodigde apparatuur aan de noodhulpdiensten van Oekraïne.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn er landbouwgebieden mijnen neergelegd ter bescherming tegen de bezetter. Dit heeft uiteraard gevolgen gehad voor de landbouwproductie, aangezien het gebruik van landbouwvoertuigen op platteland en de wegen daaromheen, een activiteit met een hoog risico is geworden.

De State of Emergency Services van Oekraïne (SES) is een overheidsorganisatie die actief op zoek is naar internationale fondsen om Oekraïne te helpen de oorlog te boven te komen. SES heeft een lijst verstrekt met apparatuur die zij nodig hebben voor het ontmijnen van de landbouwvelden.

Het Kramp-team in Oekraïne heeft de uitrusting geselecteerd die Kramp kon leveren. Alle uitrusting is overgedragen aan de officiële autoriteiten en gaat naar specifieke veldeenheden. De geleverde uitrusting bestaat uit 80 boormachines, 80 hoekzagen en 80 kettingzagen ter waarde van in totaal ruim € 57.000,-. Door het verstrekken van het gereedschap willen we helpen de velden toegankelijk te maken, het werk in de landbouw weer veilig te maken en de productie van voedsel, waar grote behoefte aan is, te ondersteunen.

Hartelijk dank aan het Oekraïense team dat dit mogelijk heeft gemaakt.