Vad ska du göra om dina lampor eller kablar är trasiga? Välj trådlös belysning.

Produktspecialisterna på Traktor & Vagn: Christer & Robert|3 minuter att läsa

Kör du på vägarna med trasiga lampor? Då riskerar du att få höga böter. Belysningen på din traktor och vagn är även en viktig del av din synlighet och säkerhet i trafiken. Med trådlös belysning från Kramp kan du vara tillbaka på vägen och köra säkert med bara några enkla steg. Ta reda på mer om våra belysningssatser nedan.

Trådlös belysning 

Det kan hända vem som helst. Ljusen fram eller bak på din traktor eller vagn slutar fungera. Ett trådlöst belysningssystem är den perfekta tillfälliga lösningen. Du kan ersätta lamporna snabbt och bli synlig igen. Du kopplar in den 7-poliga kontakten i traktorns uttag. Den som använder en WI-Fi-signal för att få kontakt med lamporna. Du slipper alla besvärliga kablar.

Lamporna är utrustade med en stark gummimagnet, så de kan fästas direkt på fordonet utan att skada lacken. 

Bakljus för traktorer 

Det finns tre typer av trådlösa belysningssatser med olika valmöjligheter. Samtliga satser har följande basfunktioner:

 • Bakljus
 • Positionsljus
 • Blinkers
 • Bromsljus
 • Nummerskyltsbelysning
 • Reflexer

  

Vilka lampsatser finns? 

Basversionen (LA60025 12V) är en 12-voltsversion och har en drifttid på 4 timmar. Efter 3-4 timmars laddning är lamporna redo att användas igen. I belysningssatsen (LA60035 12V) finns en dynamisk blinkers, det vill säga att ljusbilden bildar ett flytande homogent ljusflöde för riktnigsvisaren.

Den tredje varianten (LA60040R 12-24V) är gjord i en 12-24-voltsversion. Det här gör att lamporna kan användas i 8 timmar och batteriet kan laddas på 2-2,5 timmar. Med den dynamiska riktningsvisaren gör lampsatsen fulländad och den passar också för canbus-system.Framljus för traktorer

Det trådlösa framljuset (LA60040FR 12-24V) är gjort i en 12-24-voltsversion, vilket betyder att lamporna kan användas i 8 timmar. Efter 2-2,5 timmars laddning är batterierna redo att användas igen. Lamporna har följande funktioner:

 • Positionsljus  
 • Dynamisk blinkers
 • Nummerskyltsbelysning
 • Reflex
 • Passar canbus-system

  

Bak- och framljusen kan användas samtidigt om fordonet är utrustat med två 7-polskontakter. Varje lampsats kräver sin egen individuella kontakt för att fungera.  

Har du en trasig glödlampa eller trasig kabel? 

Om du inte har tid att byta ut glödlampan eller kabeln just vid olyckstillfället är i såfall en trådlös lampsats från Kramp en mycket bra lösning. Lätt att installera och du syns i trafiken. Sätt bara in sändaren i traktorns uttag, anslut lamporna, tryck på knapparna och du är startklar igen! 

Förutom belysning finns det många andra produkter att beställa i Kramp webbutik. Allt med ett enkelt klick direkt till kundvagnen. Kontakta din maskinhandlare om du behöver stöd eller råd.


Intresserad av att bli kund?

Läs mer här om hur du bli kund via en Kramp återförsäljare.

Dela på
Produktspecialisterna på Traktor & Vagn: Christer & Robert

Artikeln är skriven i samarbete med

Produktspecialisterna på Traktor & Vagn: Christer & Robertknowledgecenter@kramp.com