Kramp en Tim dagen uit!

Kramp en Tim dagen uit!

Studenten van Friesland College ontwerpen een Hydraulische Service Krik

In september 2020 hebben Kramp en Tim (Tech in motion) een ware studenten challenge uitgezet. Hierbij zijn studenten uitgedaagd om een slimmigheid te ontwerpen en in gebruik te stellen die het werken makkelijk, sneller of professioneler maakt. Onderwijsinstellingen verbonden aan Tim mochten een team van de opleiding Mobiele Werktuigen aanmelden met een goed uitgedacht plan.

Helaas moesten een aantal scholen door corona afzien van deelname, het was voor de instellingen bijna onmogelijk om aan de challenge te werken. Gelukkig was er een instelling die direct aan de slag ging: Friesland College Heerenveen. Het eindresultaat mochten ze op 31 mei laten zien.

De studenten hebben met een perfect voorbereid plan een goed werkende HSK (Hydraulische Service Krik) weten te realiseren. Deze krik kan met name worden ingezet in het land waar een trekker de (banden) service nodig heeft. Een vijfkoppige jury, bestaande uit Harmannus Bakker, Bert Jimmink, Dammie Hulsebosch, Bert Hoff en Harry Siegersma, heeft de krik beoordeeld en was verrast over het eindresultaat. Dat zoiets nog niet bestaat is, een van de veel genoemde reacties. Een mooi voorbeeld van het feit dat de beste innovaties vaak simpel zijn maar een veel herkend probleem oplossen.

Kramp en Tim zijn enorm blij dat de challenge met succes is afgerond en verwachten aankomend schooljaar een nieuwe uitdaging te kunnen neerzetten voor de studenten van Mobiele Voertuigen.

Kramp en Tim dagen uit!