Een mooie stap

Werken aan winst voor mens, milieu en maatschappij

Als bedrijf actief in de agrarische sector, weten we hoe belangrijk het is om goed om te gaan met onze omgeving. Een duurzame manier van ondernemen is altijd belangrijk geweest voor Kramp. Daarom doen wij graag een stap extra. Vanaf de start gaf Johan Kramp dozen van leveranciers een tweede leven door ze opnieuw te gebruiken om producten naar klanten te sturen. Deze dozen zijn inmiddels vervangen door onze rode retourbakken, maar de principes zijn hetzelfde gebleven.

Rode Kramp retourbakken

Sinds 1988 maken we in veel Europese landen gebruik van de bekende rode retourbakken. De grote voordelen: de klant heeft geen afval, ze zijn herbruikbaar en ze zijn goed stapelbaar waardoor de vrachtwagens goed vol geladen kunnen worden. Zo vervoeren we minder lucht en maken dus efficiënter gebruik van de brandstof die nodig is voor het transport.

Rode Kramp retourbakken

Het Groene Punt

Recyclen vinden we belangrijk. Vandaar dat alle verpakkingen van Kramp en Gopart voorzien zijn van het Groene Punt logo. Dit logo geeft aan dat de onderneming van het product een financiële bijdrage levert aan de selectieve inzameling, sortering en recycling van verpakkingen.

Het Groene Punt

Duurzaam opvullen en sealen

Om onze verzendverpakkingen op te vullen gebruiken we 100% gerecycled papier. Daarna sealen we onze pallets met dunnere folie met behulp van een stretchmachine. Een mooie besparing op afval. 

Duurzaam opvullen en sealen

Sponsoring

In verschillende landen ondersteunt Kramp goede doelen. We willen iets terugdoen. In Engeland sponsoren we bijvoorbeeld het Royal Agricultural Benevolent Institute. Dit is een organisatie die boeren ondersteunt die te maken krijgen met een verlies in inkomen. Via de Kramp Run ondersteunen we in Nederland Kanjers voor Kanjers. Deze stichting steunt lokale projecten ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur door middel van sport en spel.

Sponsoring

Energiezuinige klimaatsystemen

Waar mogelijk maken we gebruik van groene stroom. Daarnaast gebruiken we een aardwarmte en warmte- koudeopslag in plaats van reguliere verwarmings- en koelsystemen voor de vestigingen in Nederland en Frankrijk.

 Energiezuinige klimaatsystemen

Medewerkers vanuit Wsw en Wajong

Groepen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt willen we een plek bieden binnen Kramp. In Varsseveld hebben we mensen van het werkvoorzieningsschap Hameland in dienst. Verder werken er in Varsseveld enkele Wajong-ers (Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten). Voor al deze bijzondere talenten hebben we een vertrouwde werkplek met passend werk gecreëerd.

Medewerkers vanuit Wsw en Wajong

Steun bij de ontmijning van landbouwgebieden in Oekraïne

Wij voelen ons sterk verbonden met de landbouwgemeenschap in Europa en geloven in het belang om de landbouwgemeenschappen in Oekraïne zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarom steunen wij de ontmijningsinspanningen van de bemijnde landbouwgebieden in Oekraïne door de levering van de nodige producten aan de noodhulpdiensten van Oekraïne. 

Steun bij de ontmijning van landbouwgebieden in Oekraïne

Zie ook: