Toegevoegde waarde voor mens en planeet

Empowering you to move forward

Onze visie is om uw essentiële partner te zijn in onderdelen en diensten in de landbouw, bouw en bos- en grasverzorging in Europa. Zo zorgen we voor een toekomstbestendige en verantwoorde keten.

Vanaf het begin heeft Johan Kramp verpakkingen van leveranciers een tweede leven gegeven en hergebruikt voor verzending naar klanten. Inmiddels hebben onze rode bakken deze aanpak in diverse landen vervangen, maar het principe blijft hetzelfde. Ondanks onze groei zijn we erin geslaagd onze eigenwaarde te behouden om oplossingen te bedenken die de branches, waarin we actief zijn, verder ontwikkelen. We kunnen met trots zeggen dat verantwoord ondernemen en zorg voor onze gemeenschappen twee onderwerpen zijn die diep in onze geschiedenis geworteld zijn.

Om tot een toekomstbestendige toeleveringsketen te komen, werken wij voortdurend aan drie MVO-onderwerpen

Waardepropositie

Waardepropositie

Samenwerken voor gezamenlijke impact met onze partners. Waardepropositie

Door de juiste keuzes te maken in hoe, waar en met wie we zaken doen, kunnen we ervoor zorgen dat producten en diensten op een verantwoorde manier worden verkocht en gebruikt. 

Doelstellingen 2023

- Onze gedragscode voor leveranciers herzien
- Leveranciers in kaart brengen om inzicht te krijgen in potentiële risico's voor mens en milieu
- 'Planet' opnemen in onze categorieplannen en een duurzaam assortiment ontwikkelen.

C02 vermindering

C02 vermindering

Klimaateffecten opnemen in ons besluitvormingsproces.

Wij willen niet alleen onze partners in staat stellen de overgang naar een duurzame toekomst te maken, maar moeten ook zelf de overgang maken naar een efficiënter gebruik van hulpbronnen. 

Doelstellingen 2023

- Onze huidige CO2-voetafdruk meten zodat we eraan kunnen werken
- Onze CO2-voetafdruk verminderen

Werknemer en gemeenschap

Werknemer en gemeenschap

Onze mensen en gemeenschap in staat stellen bij te dragen aan een betere toekomst.

Kramp wilt u in staat stellen om vooruit te komen. We willen mensen in staat stellen op hun eigen manier te groeien, zich vrij te voelen om te zijn wie ze zijn en zich daar goed bij te voelen.  

Doelstellingen 2023

- Een veilige en gezonde werkplek zonder ongevallen
- Een visie op gezondheid en welzijn ontwikkelen
- Een visie ontwikkelen inzake diversiteit & inclusie

Lokale initiatieven

Het Groene Punt

Recyclen vinden we belangrijk. Vandaar dat alle verpakkingen van Kramp, Gopart en Farma voorzien zijn van het Groene Punt logo. Dit logo geeft aan dat de onderneming van het product een financiële bijdrage levert aan de selectieve inzameling, sortering en recycling van verpakkingen.

Rode Kramp bakken

Sinds 1988 maken we in veel Europese landen gebruik van de bekende rode bakken. De grote voordelen: de klant heeft geen afval, ze zijn herbruikbaar en ze zijn goed stapelbaar waardoor de vrachtwagens goed vol geladen kunnen worden. Zo vervoeren we minder lucht en maken we dus efficiënter gebruik van de brandstof die nodig is voor het transport.

Sponsoring

In verschillende landen ondersteunt Kramp goede doelen. We willen iets terugdoen. In Engeland sponsoren we bijvoorbeeld het Royal Agricultural Benevolent Institute. Deze organisatie ondersteunt boeren die te maken krijgen met een verlies in inkomen. Via de Kramp Run ondersteunen we in Nederland de Kanjers voor Kanjers foundation. Deze stichting steunt lokale projecten ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur door middel van sport en spel.

Duurzame verpakking van producten

Om onze verzendverpakkingen op te vullen gebruiken we 100% gerecycled papier. Daarna sealen we onze pallets met dunnere folie met behulp van een stretchmachine. Tevens hebben we de plastic tassen vervangen voor een milieuvriendelijker en duurzamer alternatief: de papieren tas. Drie mooie besparingen op afval.