Bestelling retourneren

Kan ik mijn product retourneren?

Om het aanmelden van retourzendingen zo gemakkelijk mogelijk te maken, willen wij de afhandeling zo kort mogelijk houden zodat de geretourneerde artikelen snel gecrediteerd kunnen worden.

Het retour sturen van artikelen is gratis. Voor het retourneren van artikelen gelden onderstaande retourvoorwaarden.

Wat zijn de voorwaarden om mijn product te retourneren?

Retourvoorwaarden:
1.         Deze voorwaarden zijn alleen van toepassing op het retourneren van een ontvangen aankoop. Retourzendingen wegens   klachten en garantieproblemen zijn onderworpen aan andere voorwaarden.

2.         Een retourzending dient vooraf geregistreerd te worden via de webshop. Het Kramp-retourformulier kan worden ingevuld in de Mijn account omgeving, bij “Retourzending melden”.

3.         Naast de online registratie kan een klant er ook voor kiezen om een retourzending telefonisch of per e-mail te registreren. In dat geval worden extra administratiekosten van €10,- in rekening gebracht. Als de klant de retourzending per telefoon of e-mail registreert, zal Kramp Sales Support het formulier invullen en naar de klant e-mailen. De klant dient zich dan te houden aan de voorwaarden hieronder (met uitzondering van 4.) en eventuele aanvullende instructies van Kramp.

4.         Het retourformulier moet correct en volledig worden ingevuld. Retourzendingen waarbij het retourformulier niet correct en volledig is ingevuld, worden niet geaccepteerd.

5.         Indien u in de nachtlevering zit, graag de retour producten gereed zetten in de nachtlocatie. Voorzie de goederen van de juiste retourbevestiging en elke colli van een retoursticker.

Indien in de dag geleverd wordt, graag de retour producten gereed zetten, zodat de chauffeur deze makkelijk kan meenemen. Voorzie de goederen van de juiste retourbevestiging. Een retoursticker is niet nodig, deze heeft de chauffeur bij zich.

Indien u door TNT-Post geleverd wordt, bent u zelf verantwoordelijk voor het retour sturen van de artikelen. Voorzie de goederen van de juiste retourbevestiging. Verpak de goederen dusdanig zodat schade voorkomen kan worden.

6.         Retouren via de nacht- en dagleveringen worden georganiseerd en betaald door Kramp. Retouren via TNT-Post worden georganiseerd en betaald door de klant. In alle gevallen draagt de opdrachtgever van het transport het risico van beschadiging van de producten tijdens de retourzending.

7.         Voor artikelen die u binnen 30 dagen na levering retourneert brengen wij geen kosten in rekening. Voor artikelen die u retourneert tussen 31 en 60 dagen na levering, rekenen wij 25% van de koopprijs van het geretourneerde artikel aan administratiekosten. Wij accepteren geen artikelen die u na 61 dagen na de leveringsdatum retourneert.

8.         Na de registratie heeft de klant maximaal 15 dagen de tijd om de geretourneerde producten terug te sturen naar Kramp. Indien deze termijn niet wordt gerespecteerd wordt de retour automatisch geannuleerd en dient er een nieuwe aanvraag te gebeuren. De nieuwe registratie heeft mogelijk andere retourvoorwaarden zoals beschreven in punt 7.

9.         Zodra de geretourneerde producten door Kramp zijn ontvangen en Kramp heeft geconcludeerd dat aan de geldende voorwaarden en instructies is voldaan, is een bevestiging van een retourzending te zien in de Mijn account omgeving.

10.       Restitutie van de geretourneerde producten dient door Kramp binnen 30 dagen na ontvangst van de geretourneerde producten te geschieden en Kramp geconstateerd heeft dat aan de geldende voorwaarden en instructies is voldaan.

11.       Producten met een totale aankoopprijs van € 5,- of minder kunnen niet worden geretourneerd. Voor retouren met een totale aankoopprijs van minder dan € 20,- worden extra administratiekosten van € 10,- in rekening gebracht.

12.       Alle geretourneerde producten moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Voorzie artikelen van de juiste retourbevestiging en bij meerdere bakken, voorzie elke bak van een retourbevestiging;
 • Alle te retourneren artikelen dienen geregistreerd te zijn op de retourbevestiging;
 • Artikelen moeten in originele staat en verpakking en ongeopende verpakking retour worden aangeboden;
 • Vanaf het moment dat u uw retouraanvraag plaatst, heeft u maximaal 15 werkdagen om uw artikelen retour te sturen:
 • Retouren en garanties / reparaties kunnen niet worden gecombineerd;


13.       In geen geval kunnen worden geretourneerd:

 • Retourorder is niet geregistreerd via de webshop
 • Zonder Kramp retourbevestiging
 • Waarvan de verpakking is beschadigd of geopend
 • Die speciaal voor u zijn vervaardigd of besteld (SPEC)
 • Die niet meer in de originele verpakking zitten
 • Waarvan de onderdelen van een set of paren door elkaar retour geleverd worden, in het geval van linker en rechter onderdelen
 • Die gemonteerd zijn geweest
 • Met een orderregelwaarde van minder dan € 5,-
 • Die een vervaldatum minder of gelijk aan drie maanden hebben
 • Gevaar goederen


14.       Kramp heeft het recht om producten die worden geretourneerd te weigeren indien niet volledig aan deze retourvoorwaarden wordt voldaan. Indien niet volledig aan de voorwaarden wordt voldaan, kan Kramp besluiten de producten terug te sturen naar de klant op kosten van de klant, een extra administratiekostenvergoeding van € 20 in rekening te brengen of de producten te houden.

Contact

phone.png

Telefoon

Openingstijden: Van maandag t/m vrijdag van 8:00 uur - 17:00 uur

0315 - 254 299

Reactietijd: Gemiddeld minder dan 30 seconden.

envelope.png

E-mail

Openingstijden: 24 uur per dag, 7 dagen per week

Stuur ons een e-mail

Reactietijd: We streven ernaar uw vraag binnen 24 uur te beantwoorden.

balloon.png

Social Media

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 8:00 uur - 17:00 uur

Neem contact met ons op via Facebook

Reactietijd: in 4 uur binnen openingstijden.

icon_companyaddresses.png

Onze vestigingen

Varsseveld:  Kramp Nederland B.V.  Breukelaarweg 33 7051 DW Varsseveld
Postbus 9 NL-7050 AA Varsseveld
Leek: Kramp Nederland B.V. Potklei 5 9351 VS Leek

Openingstijden: Van maandag t/m vrijdag van 8:00 uur - 17:00 uur

marker.png

Dealer zoeken

Direct bestellen bij een Kramp-dealer bij u in de buurt.

Dealer zoeken
icon_becomeacustomer.png

Word klant

Bent u op zoek naar een sterke en betrouwbare partner in gereedschappen en agrarische onderdelen?

Klantnummer aanvragen