Elektrificatie: de Weg naar een Groene Duurzame Revolutie

Editorial team|2 minuten lezen

De tuin- en parkbranche heeft al enige tijd te maken met een grote verschuiving dankzij elektrificatie. Ook bij grotere machines maakt de brandstofmotor steeds vaker plaats voor een elektromotor en accupakket. Wat zijn de kansen en gevolgen van deze duurzame verandering en hoe profiteer jij als dealer van deze ontwikkelingen? 

Elektrificatie is het proces van het vervangen van niet-elektrische apparaten en systemen door elektrische varianten. Om de klimaatverandering tegen te gaan, heeft de Nederlandse overheid het doel gesteld om de uitstoot van broeikasgassen in 2023 met 9% te verminderen ten opzichte van 1990. Elektrificatie is een belangrijk middel om dit doel te bereiken. 

Voordelen elektrificatie

Elektrificatie kent veel voordelen. Denk aan: 

  • Het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen; 
  • De afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen; 
  • De lucht- en waterkwaliteit verbeteren. 

Tips

De verschuiving van traditionele brandstof aangedreven machines naar elektrische varianten gaat snel. Er komen steeds meer elektrische machines op de markt en de vraag van consumenten zal daarmee toenemen. Hoe speel jij hier als dealer op in? Nieuwe machines betekent dat er ook nieuwe kennis opgedaan moet worden. Het is belangrijk dat je als dealer op de hoogte bent – en blijft - van alle nieuwe ontwikkelingen. Biedt klanten – en jouw personeel - trainingen en workshops aan over deze nieuwe technologieën. Op deze manier vergroot je de nodige kennis en zal jouw klant altijd bij je aankloppen voor het beste advies. 

Kansen 

De verkoop van nieuwe, elektrische machines biedt ook uitdagingen en mogelijkheden op het gebied van onderhoud en reparatie. Biedt als dealer bijvoorbeeld specifieke onderhoudscontracten. Speel in op een veranderende markt, maak je klaar voor een duurzame toekomst en neem een voorsprong op de concurrent. 

Heb je nog vragen?  

Neem dan contact op met onze productspecialisten, zoek een Kramp-dealer bij jou in de buurt of neem contact met ons op via knowledgecenter@kramp.com.

Deel op
Editorial team

Dit artikel is geschreven door

Editorial teamknowledgecenter@kramp.com