Komfortabel i marken og frisk bag rattet med disse 3 tips fra GRAMMER

Redaktionsteamet|5 minutter

Bruger du meget tid hver dag i en traktor, kran, gravemaskine eller andet køretøj? Så har du sikkert også oplevet at de lange dage bag rattet kan medføre smerter i nakke, ryg og skuldre. Disse fysiske gener påvirker din opmærksomhed og arbejdsglæde. GRAMMER er kendt for deres sæder, som tilbyder den bedst mulige komfort til chauffører af enhver type køretøj. 

Sammen med GRAMMER giver vi dig her 3 tips til at reducere risikoen for smerter og skader og sikre, at du kan arbejde komfortable i marken. 

Tip 1: Oprethold en god stilling 

 • Dine knæs position 
  Juster højden på dit sæde for at sikre, at du nemt kan betjene rattet og pedalerne. Du kan gøre dette ved at placere din knæ i en vinkel på 110 til 120 grader. 
   
 • Sid korrekt på sædet 
  Der skal være plads til cirka tre fingre mellem bagsiden af dine knæ og kanten af sædet. Dette får din krop til at hælde en smule bagover og reducerer smerter i ryg og nakke.  
   
 • Ryglæn i korrekt position 
  Juster ryglænet, så du læner dig en smule tilbage i en afslappet stilling. Dine hofter skal være i en vinkel på 110 til 115 grader. Dette gør, at du kan bevæge dig frit.  
   
 • Støt din rygsøjles naturlige krumning 
  Det er meget vigtigt at sikre, at din rygsøjles naturlige form støttes. Det kan du gøre ved at justere højden på sædet og på lændestøtten. Sørg for at finde en komfortabel stilling, som støtter din lænd. 

Tip 2: Gør din nakke, din ryg og dine skuldre en tjeneste med disse praktiske øvelser. 

 • Lav cirkulære bevægelser med dine skuldre 
  Stræk din ryg og hold denne stilling. Lav cirkler med dine skuldre otte gange forud og otte gange bagud. 
 • Løft dine skuldre 
  Stræk din ryg og hold denne stilling. Løft dine skuldre så højt som muligt og hold dem der et øjeblik. Slip og sænk dine skuldre helt ned. Gentag dette otte gange. 
 • Spred dine knæ
  Spred dine knæ så bredt som muligt, og saml dem igen. Hold dine fødder i samme stilling imens. Gentag otte gange.

Tip 3: Tag en pause 
Udover at udføre øvelserne er det også en god idé at tage en pause. Og ikke kun til frokost. Kom ud af køretøjet, og gå lidt rundt. Løft dine arme, og pres dem fast sammen. Stræk din overkrop helt ud. Hop frem og tilbage et par gange for at gøre dine hofter og knæ mere smidige. 

 

Vil du også gerne have komfort i din hverdag? 
Kast et blik på hjemmesiden for at se de mest komfortable sæder fra GRAMMER

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte os på videnscenter@kramp.com

Del artikel
Redaktionsteamet

Denne artikel er skrevet af

Redaktionsteametvidenscenter@kramp.com