Bærekraftig utvikling for oss og planeten vår

Gi deg selv muligheten til å utvikle deg

Vår visjon er å være nummer én partner innen reservedeler og tjenester i land-, skog- og hagebruksindustrien i Europa for en fremtidssikker og ansvarlig leverandørkjede.

Helt fra starten ga Johan Kramp containere fra leverandører et nytt liv og gjenbrukte dem til å sende varer til kunder. Våre røde returbokser har siden erstattet denne metoden i forskjellige land, men prinsippet er det samme. Til tross for vår vekst, har vi klart å opprettholde vår ånd av å tenke på løsninger som utvikler bransjene vi er i. Vi kan stolt si at ansvarlig næringsliv og omsorg for lokalsamfunnene våre er to temaer som er dypt forankret i vår historie.

For å oppnå en fremtidssikker forsyningskjede jobber vi kontinuerlig med tre CSR-mål

Bærekraftig produksjon

Bærekraftig produksjon

Samarbeid for felles påvirkning med våre partnere. Bærekraftig forbruk og produksjon.

Ved å ta de riktige valgene i hvordan, hvor og hvem vi handler med, kan vi sikre at produkter og tjenester selges og brukes på en ansvarlig måte.

Mål 2023

• Gjennomgå våre relasjoner med våre leverandører.
• Lagerleverandører for å få innsikt i potensielle risikoer for mennesker og miljø.
• Inkludere bærekraft i våre strategier og utvikle større ansvar i produksjonen vår.

C02-reduksjon

C02-reduksjon

Sikre klimapåvirkning i vår beslutningsprosess.

Vi jobber for å bli mer ressurseffektive og ønsker også å gi våre partnere muligheten til å jobbe for en bærekraftig og energieffektiv fremtid.

Mål 2023

• Måle vårt nåværende karbonfotavtrykk for å iverksette mer effektive tiltak mot det.
• Reduser CO2-utslippene våre.

Ansatte og samfunn

Ansatte og samfunn

Likestilling i våre ansatte og inspirere dem til å bidra til en bedre fremtid.

Kramp ønsker å gi ansatte mulighet til å utvikle seg. Vi ønsker at våre ansatte skal føle seg trygge og trives på jobben.

Våre mål for 2023

• Ha en trygg og sunn arbeidsplass med 0 ulykker.
• Utvikle en visjon om helse og velvære.
• Utvikle en visjon om mangfold og inkludering.

Lokale initiativ

Grønne valg

Gjenvinning er veldig viktig for oss. Det er derfor all Kramp- og gopart-emballasje har Green Dot-logoen. Denne logoen indikerer at produktprodusenten gir et økonomisk bidrag til separering, sortering og resirkulering av emballasje.

Kramp returbokser

Siden 1988 har vi brukt de berømte røde returboksene i mange europeiske land. De største fordelene er at kunden ikke har noe avfall og at kassene er gjenbrukbare men også stables, noe som gjør at lastebiler kan fullast. Som et resultat transporterer vi mindre luft, bruker drivstoffet som kreves for transport og blir dermed mer effektive.

Sponsing

Kramp støtter veldedige formål i flere land. Vi ønsker å gi noe tilbake. I Norge opptrer vi lokalt og støtter store og små arrangementer. I Storbritannia sponser vi Royal Agricultural Benevolent Institute. Denne organisasjonen støtter bønder som lider økonomiske vanskeligheter på grunn av tap av inntekt. Kramp Run-arrangementet i NL støtter stiftelsen "Kanjers voor Kanjers", som støtter lokale barnevernsprosjekter, hovedsakelig gjennom sport og spill.

Slitesterk innpakning

Vi bruker 100 % resirkulert papir for å pakke våre leveranser. Vi forsegler pallene våre med tynnere plastfilm ved å bruke en maskin for å strekke plasten. Dette reduserer avfallet. Vi gjenbruker gamle kartonger og bølgepappesker med en effektiv bølgekvern som blir miljøtepper. Miljømatten har høy støtdempende kapasitet og er veldig fleksibel når vi pakker varer. De er miljøvennlige og kan erstatte eller komplementere bruk av luftputer, bobleplast og andre typer emballasjemateriale Vi har byttet ut plastposer med slitesterke papirposer.