• Nyheter
  • Alt du trenger å vite om de kommende endringene på kraftuttaket (PTO)

Alt du trenger å vite om de kommende endringene på kraftuttaket (PTO)

Alt du trenger å vite om de kommende endringene på kraftuttaket (PTO)

PTO-drivakselen brukes mye til å overføre mekanisk kraft fra en traktor til en driftsmaskin. For å sikre sikkerheten til de som bruker kraftoverføringsaksler, må utformingen og konstruksjonen av akslene og beskyttelsen være i samsvar med visse kriterier som er dekket i den harmoniserte standarden EN 12965.

Det er nå noen endringer i standarden EN 12965 for å forbedre sikkerheten og ytterligere redusere risikoen for brukeren. Nedenfor kan du lese oversikten over nøkkelendringene.

Endring av låsesystem på PIC-enden (Power Input Connection):

Hovedendringen gjelder åkdesign på redskap / maskinenden (PIC) på komplette primære kraftoverføringsaksler (hovedaksel mellom traktor og maskin). Åk med trykknål eller krageåke med utsatte fjærer vil ikke lenger være tillatt på primære sjakter. Det er viktig å vite at åk som er trykknappdesign, men pinnen er dekket og beskyttet av støpingen, fremdeles er tillatt.

Årsaken til denne endringen er å redusere risikoen for at noe blir sammenfiltret med akselen. Et annet tillegg til den oppdaterte standarden er at produsenter av kraftoverføringsakselen må gjennomføre en streng, ny sammenfiltringstest for hver utforming av akselen / forbindelsen.

Det er noen unntak fra ovennevnte endring, og dette er hvis en momentbegrenser, overkjørt clutch eller lignende er montert på PIC-enden. Også hvis bruk av verktøy er nødvendig for å låse PIC-åket, så dette betyr at klembolter og flensåker fremdeles er tillatt.

Sekundære kraftoverføringsaksler påvirkes ikke av denne endringen.

Ytterligere markeringer på vernet og informasjon i brukerhåndboken for å forbedre sikkerheten

Endringene nevnt ovenfor gjelder alle komplette primære kraftoverføringsaksler med produksjonsdato 2021 og utover.

Når det gjelder å reparere en ødelagt kraftuttaksaksel med reservedeler, er det fortsatt tillatt å skifte ut for lignende. Så hvis et skaft har et trykkpinne-åk som er ødelagt, er det fortsatt tillatt å erstatte det med et trykkpinne-åk. Imidlertid vil vi anbefale der det er mulig å bytte til et åk som samsvarer med de oppdaterte standardene.

Siden Kramp er en distributør av kraftoverføringsaksler, er det tillatt at vi først kan selge ut gamle versjoner før vi leverer de nye versjonene.

Hvis du har flere spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med oss - vi hjelper deg gjerne.

Gå til vårt sortiment av kraftoverføringsaksler