Kolme syytä valita LED-valot ajoneuvoon

Klaas Peter van de Pol|5 min lukuaika

LED-valot ja LED-työvalot ovat yhä suositumpia, sillä LED-lamput tarjoavat monia etuja halogeenipolttimoihin verrattuna. Siksi monet maanviljelijät ja rakennusurakoitsijat vaihtavat traktorien ja muiden ajoneuvojen halogeenipolttimot LED-polttimoihin. Haluatko tietää lisää LED-työvalojen eduista? Lue edut tästä. 


Etu 1: LED-lamput tuottavat enemmän valoa ja parantavat näkyvyyttä
LED-valot tarjoavat suuren valotehon vähäisellä virrankulutuksella. Halogeenilamppu valaisee selvästi pienemmän alueen kuin LED-lamppu. Kiinnostuitko halogeeni- ja LED-valojen eroista? Alla olevassa kuvassa verrataan traktorin halogeenityövaloa (oikea) ja LED-työvaloa (vasen). 

Kirkas ja runsas valo 
Valon kirkkaus ja riittävä määrä on tärkeää pimeässä työskenneltäessä. Mitä parempi valo, sitä enemmän näet. Valot käytännössä pidentävät työpäivääsi. Paremman näkyvyyden ansiosta voit kuitenkin tehdä työsi tarkemmin ja turvallisemmin. 

 

Mieti siis huolellisesti, millaista valoa tarvitset työsi tai asiakkaan toimeksiannon toteuttamiseksi. Lisätietoja on seuraavassa artikkelissa: Mitä työvaloja tarvitsen, jotta voin tehdä työni kunnolla?  


Etu 2: LED-valot rasittavat silmiä vähemmän 
LED-valot paitsi tuottavat enemmän valoa, myös rasittavat silmiä vähemmän. Kuvassa näkyy LED-valon ja halogeenivalon ero. Lamppu on sama, mutta LED-lampun valo on silmille miellyttävämpi, koska valon värisävy on lähempänä päivänvalon sävyä. 

 

Koska LED-valojen valon sävy vastaa paremmin päivänvaloa, silmät rasittuvat vähemmän ja työnteko voi jatkua entistä pidempään. Onko sinun tehtävä traktorilla töitä pimeässä? Jos vastauksesi on kyllä, arvostat varmasti sitä, että voit jatkaa traktorilla työskentelyä miellyttävässä valossa. 


Etu 3: LED-valo on parempi ympäristölle 
Kaiken muun lisäksi LED-lamput ovat muita lamppuja pitkäikäisemmät. LED-valot kestävät 30 000–50 000 tuntia, kun taas esimerkiksi halogeenilamppujen käyttöikä on huomattavasti lyhyempi. LED-valot alentavat myös vaihtokustannuksia. 

Vähemmän lämpöä 
LED-polttimoiden lämmöntuotanto on muita polttimoita vähäisempää ja energiatehokkuus muita paljon parempi. LED-valo muuntaa suuren osan energiasta valoksi, minkä vuoksi se ei juuri lämpene. Se tarkoittaa sitä, että hukkalämmön tuotanto on erittäin vähäistä. Muiden polttimoiden energiankulutuksesta paljon pienempi osuus muunnetaan valoksi, mikä tarkoittaa, että niiden lampuissa hukkalämmön tuotanto on korkeampi. 

LED-valojen tuottama lämpö on johdettava pois asianmukaisesti, jotta valojen suorituskyky säilyy korkeana. Tämän vuoksi useimpien työvalojen runko on alumiinia, varta vasten kehitettyä erikoismuovia tai muuta lämpöä johtavaa materiaalia. 

Tiesitkö, että valmistimme LED-valon LA80300, koska sellaiselle oli kysyntää? Kyseinen yksikkö asennetaan traktorien ohjaamoihin. Aiemmin tätä työvaloa oli saatavana vain halogeenityövalona.


Wattien muuntaminen lumeneiksi 
Muunnatko watit lumeneiksi polttimoita vaihtaessasi? Artikkeli Miten watit muunnetaan lumeneiksi? auttaa muunnoksissa. Lumenien määrän perusteella voit vertailla erilaisia valaisintyyppejä. Voit esimerkiksi verrata vanhoja halogeenivaloja uusiin LED-versioihin. 


Onko sinulla kysyttävää LED- ja halogeenilamppujen erosta? Vai etsitkö ohjeita traktorin tai muun ajoneuvon valojen vaihtamiseen? Ota yhteyttä asiakkuuspäällikköösi.

Jaa
Klaas Peter van de Pol

Tämän artikkelin kirjoitti

Klaas Peter van de Polknowledgecenter@kramp.com