Az előrevezető út

Hozzáadott érték az embereknek, a környezetnek és a társadalomnak

Hogyan érünk el érdemi változást?

A mezőgazdasági ágazatban működő vállalatként tudjuk, mennyire fontos a környezettel kapcsolatos felelősségvállalás. A fenntartható vállalkozói tevékenység mindig is fontos volt a Kramp számára, ezért boldogan tesszük meg azokat a bizonyos extra köröket. Johan Kramp már a kezdetektől fogva új életet adott a szállítóktól visszajövő tárolóknak, és újra felhasználta azokat a termékek ügyfelekhez való kiszállításához. A vörös visszatérő ládák azóta felváltották ezt a megközelítést, az elv azonban változatlan marad. 

Kramp vörös visszatérő ládák

1988 óta számos európai országban használjuk a híres vörös visszatérő ládákat. A legnagyobb előnye az, hogy az ügyfélnél nem keletkezik hulladék, emellett a ládák újrafelhasználhatók és egymásra is rakhatók, azaz a teherautók teljesen felrakodhatók. Ennek eredményeként kevesebb levegőt szállítunk, és a szállításhoz szükséges üzemanyagot is hatékonyabban használhatjuk fel.

 Kramp vörös visszatérő ládák

Zöld Pont

Az újrahasznosítás nagyon fontos számunkra. Ezért látható az összes Kramp és Gopart csomagoláson a Zöld Pont logó. Ez a logó azt jelzi, hogy a termék gyártója pénzügyi hozzájárulást nyújt a csomagolás elkülönítéséhez, válogatásához és újrahasznosításához.

 Zöld Pont

Fenntartható csomagolás és szigetelés

A rendelések csomagolásához 100%-ban újrahasznosított papírt használunk. Ezután a raklapjainkat vékonyabb fóliaréteggel szigeteljük egy gép segítségével megnyújtva a fóliát. Ez csökkenti a hulladékot. 

 Fenntartható csomagolás és szigetelés

Szponzorálás

A Kramp számos országban támogat jótékonysági célokat. Szeretnénk valamit visszaadni a közösségnek. Az Egyesült Királyságban például támogatjuk a Royal Agricultural Benevolent Institution intézményét. Ez a szervezet támogatja azokat a gazdálkodókat, akik jövedelemkiesés miatt pénzügyi nehézségekkel szembesülnek. A holland Kramp Run rendezvény támogatja a Kanjers voor Kanjers alapítványt, amely helyi gyermekjóléti projekteket támogat, elsősorban sport és játékok révén.

 Szponzorálás

Energiatakarékos fűtési rendszerek

Ahol csak lehetséges, zöldenergia használatára törekszünk. A Hollandiában és Franciaországban található fióktelepeinken geotermikus energiát és hideg/meleg tároló rendszert használunk a hagyományos fűtési és hűtési rendszer helyett.

 Energiatakarékos fűtési rendszerek

Szociális foglalkoztatási programokban résztvevő munkavállalók

Szeretnénk a vállalatunkon belül lehetőséget biztosítani azoknak, akik nehézségekbe ütköznek a munkaerőpiacon. Foglalkoztatunk embereket a Varsseveldben található Hameland szociális foglalkoztatási hivataltól. Emellett a telephelyünkön dolgozó munkatársak közül néhányan a fogyatékkal élő fiatalok holland foglalkoztatási rendszerébe tartoznak (Wajong – a fogyatékkal élő fiatalok segítésére vonatkozó törvény). Ezen tehetséges alkalmazottak elhelyezése érdekében létrehoztunk egy konkrét feladatokat ellátó barátságos munkaterületet.

Szociális foglalkoztatási programokban résztvevő munkavállalók